Free Assistive ICTs for ALL

Free Assistive Software for Disabled people.

Balabolka (version 2.11)

Περιγραφή:

Το Balobolka δημιουργεί ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορείτε να γράψετε ή να εισάγετε ένα αρχείο κειμένου και στη συνέχεια να το εκφωνήσει η εφαρμογή Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία που έχετε εγκαταστημένη στον υπολογιστή σας. Δέχεται αρχεία μορφής  TEXT ,CHM, DjVu, DOC, EPUB, FB2, HTML, ODT, PDF και RTF , τα οποία τα εισάγετε στο περιβάλλον της εφαρμογής και πατώντας το κουμπί play τα εκφωνεί . Αναγνωρίζει και υποστηρίζει όλες τις φωνές που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή, έτσι αν υπάρχει ελληνική φωνή την υποστηρίζει. Χρησιμοποιεί SAPI 4 και SAPI 5 . To κείμενο που έχει εισαχθεί στο περιβάλλον του μπορεί να αποθηκευτεί σε αρχείο ήχου στη μορφή WAV, MP3, MP4, OGG ή WMA. Υποστηρίζει πολλές γλώσσες ανάμεσα τους την: αγγλική, γερμανική, γαλλική, ιταλική, ρωσική, ισπανική.

Ρυθμίσεις:  Έχετε δυνατότητα να επιλέξετε SAPI 4 η SAPI 5 και την φωνή που επιθυμείτε από την καρτέλα της φωνής. Δυνατότητα αλλαγής ταχύτητα , χροιά και ένταση της φωνής που βρίσκεται στο κεντρικό  περιβάλλον της εφαρμογής . Η εφαρμογή εκτελείτε και σε command line χωρίς το γραφικό της περιβάλλον. Εμπεριέχει μεγεθυντικό φακό για το κείμενο , Χ2,Χ4,Χ8,Χ16 , από την γραμμή εργαλείων tools,magnifier. Αποθηκεύετε το αρχείο κειμένου σε αρχείο ήχου από την γραμμή εργαλείων file, save audio file.

Balabolka μπορεί να σώσει και να συγχρονίσει κείμενα σε εξωτερικά αρχεία LRC files ή σε MP3 ετικέτες (tags) μέσα σε αρχεία ήχου. Όταν ένα αρχείο ήχου αναπαράγεται στον υπολογιστή , το κείμενο αυτό εμφανίζεται ταυτόχρονα. (με το ίδο τρόπου όπως τα lyrics για τα τραγούδια ).

Operating System: Microsoft Windows XP/Vista/7/8/10

Size: 10.1 MB

Version: 2.11.0.595

Licence: Freeware

Κατέβασμα αρχείου: Download Balabolka

Portable Version: Download (10.0 MB)

Console Application: Download (421 KB)

Text Extract Utility: Download (3474 KB)

Balabolka

Κατασκευαστής: Ilya Morozov

Κατηγορία: Προσβασιμότητα Κειμένων

Αναπηρία: Αναπηρία Λόγου – Κινητική Αναπηρία – Τύφλωση – Χαμηλή Όραση – Δυσλεξία

Πηγή : ΑΘΗΝΑ, Balabolka.

Free Assistive ICTs for ALL © 2016