Free Assistive ICTs for ALL

Free Assistive Software for Disabled people.

Ενσφηνώματα 3

Ενσφηνώματα 3

 στιγμιότυπο λογισμικού

Κατασκευαστής: http://www.kidmedia.gr

Download : http://www.kidmedia.gr/ensfinomata_3
Τα “Eνσφηνώματα 3” είναι ένα ανοικτού τύπου εκπαιδευτικό λογισμικό με 18 εργαλεία – δραστηριότητες και 9 παιχνίδια για τα μαθηματικά, με αριθμούς και πράξεις έως το 100. Σε αντίθεση με τα “Ενσφηνώματα 1 & 2” όπου υπάρχει έλεγχος και επιβράβευση ή προσέγγιση της γνώσης μέσα από το παιχνίδι, το λογισμικό αυτό είναι περισσότερο ένας ηλεκτρονικός πίνακας σύνθεσης μαθηματικών στοιχείων, ένα εργαλείο μάθησης.
Στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν έννοιες όπως η υπέρβαση της δεκάδας, τα αθροίσματα των αριθμών έως το 100, την πράξη της αφαίρεσης, του πολλαπλασιασμού, της διαίρεσης και άλλα πολλά. Με τη χρήση των πολλαπλών αναπαραστάσεων, την ανάλυση των πράξεων βήμα – βήμα με έξυπνο και παραστατικό τρόπο, τη ζωγραφική πάνω στην οθόνη, τα επίπεδα βοήθειας που απλοποιούν τις λειτουργίες, το άμεσο κείμενο βοήθειας λειτουργίας της κάθε εφαρμογής με ιδέες και επισημάνσεις χρήσης και τη δυνατότητα να λειτουργεί σε διαδραστικό πίνακα. το καθιστούν ένα σύγχρονο (πολύτιμο) εποπτικό βοήθημα (εργαλείο) για τον/την εκπαιδευτικό.
Είναι ιδανικό επίσης και για χρήση από τα παιδιά, για να κατανοήσουν βαθύτερα τις πράξεις, να αποκτήσουν μαθηματική σκέψη, να λύσουν ασκήσεις και προβλήματα.
Αποτελείται από 27 συνολικά εφαρμογές (εργαλεία και παιχνίδια), με αρκετές από αυτές να έχουν διπλή λειτουργία (π.χ πρόσθεση ή αφαίρεση).Οι περισσότερες έχουν τη μορφή drag & drop, (παίρνουμε και τοποθετούμε αντικείμενα) ενώ άλλες αναλύουν σε βήματα μαθηματικές πράξεις, (πχ. πρόσθεση με κρατούμενο).

Κατηγορία: Παιχνίδια – Μαθησιακές Δραστηριότητες – Μαθηματικά

Αναπηρία: Αυτισμός – Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία

Free Assistive ICTs for ALL © 2016